Pier 4 opens a new perspective in Helsinki, Finland - Metos LT
-
Mechaninė įranga
- Mechaninė įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Daržovių pjaustyklės ir pjaustytuvai
- Plaktuvai-maišytuvai ir kiti mikseriai
- Bulvių plovimo ir valymo mašinos
- Mėsos perdirbimas
- Vakuuminio pakavimo įrenginiai
- Svarstyklės ir skardinių atidarytuvai
- Termometrai
- Pjaustymo lentos ir trinkos mėsai kapoti
- Maisto likučių malūnai ir ekstraktoriai
-
Gaminimo įranga
- Gaminimo įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Virimo katilai
- Hot Fill siurbliai
- Sous Vide vonios
- Greitviriai
- Orkaitės, kepimo krosnys
- Orkaitės, kepimo krosnys Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kombinuotos garo krosnys
- Konvekcinės ir kepimo krosnys
- Kepyklų krosnys
- Mikrobangų krosnelės ir greito veikimo krosnys
- Konvejerinės krosnys
- Picų kepimo krosnys
- Medžio anglių krosnys
- Medžio anglys
- Kepimo ir šilto palaikymo krosnys bei spintos
- Viryklės
- Stacionariosios keptuvės
- iVario
- Picų įranga ir priedai
- Grill ir restoranų įranga
- Kontaktiniai keptuvai
- Griliai
- Gruzdintuvės
- Salamander užkeptuvai ir skrudintuvai
- Makaronų viryklės
- Sushi gaminimo mašinos
- Dešrainių pašildytuvai ir virintuvai
- Cirkuliatoriai
-
GN konteineriai ir padėklai
-
Maisto transportavimas
-
Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Savitarnos linija
- Šildomi stalai su stalčiais
- Marmitai
- Šildomi stalai su durelėmis
- Šildomos spintelės
- Šaldomos vonios
- Šaldomi stalai su durelėmis
- Šaldomi stalai su stalčiais
- Šaldomi stalai
- Picų gamybos stalai
- Neutralaus paviršiaus darbastaliai
- Lėkščių dėtuvės
- Vandens dozatoriai
- GN skersinukai vonioms ir stalčiams
- Šildomos lempos ir šildytuvai
-
Kita savitarnos linijų įranga
-
Uždaros ir atviros vitrinos
- Uždaros ir atviros vitrinos Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklinės vitrinos su durelėmis
- Vitrina su oro užuolaida
- Laisvai pastatomos stiklinės konditerijos vitrinos
- Įmontuojamos stiklinės konditerijos vitrinos
- Šildomos vitrinos
- Pastatomos ant stalo vitrinos
- Savitarnos vitrinos
- Parduotuvių vitrinos
-
Kavos ruošimo aparatai
- Kavos ruošimo aparatai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kavavirės su stikliniais kavinukais
- Kavavirės su termosais
- Kavos perkolatorius
- Filtrinės kavos ruošimo aparatai
- Vandens virintuvai
- Pilnai automatiniai kavos aparatai
- Karštų gėrimų automatai
- Espreso kavos virimo aparatai
- Kavos malūnėliai
- Modbar modulinė kavos sistema
- Kavos vežimėliai
- Popieriniai filtrai ir termosų ąsotėliai
-
Barų įranga ir barų baldai
-
Ledo ir valgomųjų ledų gamyba / gelato
-
Šaldytuvai ir šaldymo kameros
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Šaldytuvai
- Šaldikliai
- Pliusinės šaldymo kameros
- Minusinės šaldymo kameros
- Intensyvaus vėsinimo/užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo kameros
- Šaldomi stalai su stalčiais ir durelėmis
- Šaldomos vonios
- Multifunkcinis įrenginys
-
Indaplovės
- Indaplovės Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklo plovimo mašinos
- Pobarinės indaplovės
- Indų plovimo mašinos su priekiniu pakrovimu
- Kupolinės indaplovės
- Puodų indaplovės
- Granulinės indaplovės
- Tunelinės indaplovės
- Pirminio apiplovimo mašinos skirtos WD kupolinėms indaplovėms
- Pirminio apiplovimo mašinos WD PRM
- „Flight“ tipo konvejerinės indaplovės
- Padėklų plovimo mašinos
- Vežimėlių plovimo mašinos
- Multifunkcinė plovykla
-
Priedai indaplovėms
- Priedai indaplovėms Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Indų plovimo kasetės
- Stalo įrankių krepšeliai
- Pobarinių indaplovių įranga
- Kupolinių indaplovių įranga
- Pirminio apiplovimo mašinų įranga
- Puodų plovimo mašinų įranga
- Tunelinių indaplovių įranga
- Rūšiavimo įrenginiai indų plovimo skyriui
- Pirminio apiplovimo dušai
- Grindų plovimo įrenginiai
- Garų ir slėgio plovimo mašinos
-
Vandens filtrai
-
Virtuvės baldai
-
Vežimėliai
- Vežimėliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Serviramo vežimėliai
- Serviravimo vežimėliai su mediniais paviršiais
- Lentyniniai vežimėliai
- GN konteinerių vežimėliai
- Vežimėliai indaplovių kasetėms
- Savitarnos linijų vežimėliai
- Klientų aptarnavimo vežimėliai
- Vežimėliai katilų priedams
- Vežimėliai padėklams ir stalo įrankiams
- Daugiafunkciniai vežimėliai
- Platforminiai vežimėliai
- Vežimėliai su vonia
- Maisto likučių ir maisto atliekų vežimėliai
- Padėklų surinkimo vežimėlis
- Lėkščių surinkimo vežimėlis
- Lėkščių laikiklių vežimėliai
- Vežimėliai miltams ir prieskoniams
- Vežimėliai salotoms plauti
- Maisto priedų vežimėliai
- Vežimėliai transportavimo dėžėms
- Kėlimo vežimėliai
- Skalbinių vežimėliai
-
Skalbyklų įranga
-
Išparduotuvė
- Išparduotuvė Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Mechaninė įranga outlet
- Gaminimo įranga outlet
- Savitarnos linijų-bufetų įranga ir maisto transportavimas outlet
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai outlet
- Uždaros ir atviros vitrinos outlet
- Kavos ruošimo aparatai outlet
- Barų įranga ir barų baldai outlet
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros outlet
- Indų plovimo įranga outlet
- Virtuvės baldai outlet
- Visi išparduotuvės produktai
-
Mechaninė įranga
- Mechaninė įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Daržovių pjaustyklės ir pjaustytuvai
- Plaktuvai-maišytuvai ir kiti mikseriai
- Bulvių plovimo ir valymo mašinos
- Mėsos perdirbimas
- Vakuuminio pakavimo įrenginiai
- Svarstyklės ir skardinių atidarytuvai
- Termometrai
- Pjaustymo lentos ir trinkos mėsai kapoti
- Maisto likučių malūnai ir ekstraktoriai
-
Gaminimo įranga
- Gaminimo įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Virimo katilai
- Hot Fill siurbliai
- Sous Vide vonios
- Greitviriai
- Orkaitės, kepimo krosnys
- Orkaitės, kepimo krosnys Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kombinuotos garo krosnys
- Konvekcinės ir kepimo krosnys
- Kepyklų krosnys
- Mikrobangų krosnelės ir greito veikimo krosnys
- Konvejerinės krosnys
- Picų kepimo krosnys
- Medžio anglių krosnys
- Medžio anglys
- Kepimo ir šilto palaikymo krosnys bei spintos
- Viryklės
- Stacionariosios keptuvės
- iVario
- Picų įranga ir priedai
- Grill ir restoranų įranga
- Kontaktiniai keptuvai
- Griliai
- Gruzdintuvės
- Salamander užkeptuvai ir skrudintuvai
- Makaronų viryklės
- Sushi gaminimo mašinos
- Dešrainių pašildytuvai ir virintuvai
- Cirkuliatoriai
-
GN konteineriai ir padėklai
-
Maisto transportavimas
-
Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Savitarnos linija
- Šildomi stalai su stalčiais
- Marmitai
- Šildomi stalai su durelėmis
- Šildomos spintelės
- Šaldomos vonios
- Šaldomi stalai su durelėmis
- Šaldomi stalai su stalčiais
- Šaldomi stalai
- Picų gamybos stalai
- Neutralaus paviršiaus darbastaliai
- Lėkščių dėtuvės
- Vandens dozatoriai
- GN skersinukai vonioms ir stalčiams
- Šildomos lempos ir šildytuvai
-
Kita savitarnos linijų įranga
-
Uždaros ir atviros vitrinos
- Uždaros ir atviros vitrinos Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklinės vitrinos su durelėmis
- Vitrina su oro užuolaida
- Laisvai pastatomos stiklinės konditerijos vitrinos
- Įmontuojamos stiklinės konditerijos vitrinos
- Šildomos vitrinos
- Pastatomos ant stalo vitrinos
- Savitarnos vitrinos
- Parduotuvių vitrinos
-
Kavos ruošimo aparatai
- Kavos ruošimo aparatai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kavavirės su stikliniais kavinukais
- Kavavirės su termosais
- Kavos perkolatorius
- Filtrinės kavos ruošimo aparatai
- Vandens virintuvai
- Pilnai automatiniai kavos aparatai
- Karštų gėrimų automatai
- Espreso kavos virimo aparatai
- Kavos malūnėliai
- Modbar modulinė kavos sistema
- Kavos vežimėliai
- Popieriniai filtrai ir termosų ąsotėliai
-
Barų įranga ir barų baldai
-
Ledo ir valgomųjų ledų gamyba / gelato
-
Šaldytuvai ir šaldymo kameros
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Šaldytuvai
- Šaldikliai
- Pliusinės šaldymo kameros
- Minusinės šaldymo kameros
- Intensyvaus vėsinimo/užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo kameros
- Šaldomi stalai su stalčiais ir durelėmis
- Šaldomos vonios
- Multifunkcinis įrenginys
-
Indaplovės
- Indaplovės Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklo plovimo mašinos
- Pobarinės indaplovės
- Indų plovimo mašinos su priekiniu pakrovimu
- Kupolinės indaplovės
- Puodų indaplovės
- Granulinės indaplovės
- Tunelinės indaplovės
- Pirminio apiplovimo mašinos skirtos WD kupolinėms indaplovėms
- Pirminio apiplovimo mašinos WD PRM
- „Flight“ tipo konvejerinės indaplovės
- Padėklų plovimo mašinos
- Vežimėlių plovimo mašinos
- Multifunkcinė plovykla
-
Priedai indaplovėms
- Priedai indaplovėms Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Indų plovimo kasetės
- Stalo įrankių krepšeliai
- Pobarinių indaplovių įranga
- Kupolinių indaplovių įranga
- Pirminio apiplovimo mašinų įranga
- Puodų plovimo mašinų įranga
- Tunelinių indaplovių įranga
- Rūšiavimo įrenginiai indų plovimo skyriui
- Pirminio apiplovimo dušai
- Grindų plovimo įrenginiai
- Garų ir slėgio plovimo mašinos
-
Vandens filtrai
-
Virtuvės baldai
-
Vežimėliai
- Vežimėliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Serviramo vežimėliai
- Serviravimo vežimėliai su mediniais paviršiais
- Lentyniniai vežimėliai
- GN konteinerių vežimėliai
- Vežimėliai indaplovių kasetėms
- Savitarnos linijų vežimėliai
- Klientų aptarnavimo vežimėliai
- Vežimėliai katilų priedams
- Vežimėliai padėklams ir stalo įrankiams
- Daugiafunkciniai vežimėliai
- Platforminiai vežimėliai
- Vežimėliai su vonia
- Maisto likučių ir maisto atliekų vežimėliai
- Padėklų surinkimo vežimėlis
- Lėkščių surinkimo vežimėlis
- Lėkščių laikiklių vežimėliai
- Vežimėliai miltams ir prieskoniams
- Vežimėliai salotoms plauti
- Maisto priedų vežimėliai
- Vežimėliai transportavimo dėžėms
- Kėlimo vežimėliai
- Skalbinių vežimėliai
-
Skalbyklų įranga
-
Išparduotuvė
- Išparduotuvė Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Mechaninė įranga outlet
- Gaminimo įranga outlet
- Savitarnos linijų-bufetų įranga ir maisto transportavimas outlet
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai outlet
- Uždaros ir atviros vitrinos outlet
- Kavos ruošimo aparatai outlet
- Barų įranga ir barų baldai outlet
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros outlet
- Indų plovimo įranga outlet
- Virtuvės baldai outlet
- Visi išparduotuvės produktai
Pier 4 opens a new perspective in Helsinki, Finland
Sokotel's newest hotel, Solo Sokos Hotel Pier 4 in Helsinki, has been the talk of the town since its opening. The unique, all-wooden hotel offers guests natural luxury, dining experiences and the most impressive terrace in the city.
Opening in August 2024, Solo Sokos Hotel Pier 4 is located in a prime spot in Katajanokka, Helsinki, right on the seafront. In addition to the hotel, the all-wood building houses Stora Enso's headquarters. The wooden architecture and the presence of nature create an atmosphere that is serene, and just entering the hotel lobby is an impressive experience.
Pier 4 has 164 rooms. There is a café in the lobby serving all the city's residents, and a rooftop terrace that has been popular since its opening. Other facilities include meeting rooms and the Harbore restaurant. For Helsinki residents, the hotel offers a view of the maritime environment, previously hidden from view. The ambitions of the restaurant are high.
– Our location with this sea view is unique in Helsinki. The building, its architecture and the hotel's location by the sea have set the standard for our restaurant business. We definitely want to compete with the best restaurants in Helsinki, says hotel manager Petra Wikström.
Nature and sustainability on display
Wikström says that the hotel's strong identity is reflected in everything from the interior design to the food. She says that sustainability has been strongly present in everything from the building itself to the raw materials used in the kitchen.
– The building is designed to last for the next hundred years. Wood construction gives us a starting point that we will continue to build on with hotel and restaurant experiences. We will support the vision of the building with our activities, use indigenous materials and design, and bring nature close to us in a multi-sensory way.
The food is home-grown, and the flavors are clear
Wikström says that simplicity, clarity and taste are essential in food, whether it is breakfast, lunch or meeting products. The food concept is designed by Sauli Kemppainen, who has gained extensive experience in his career.
Kemppainen says he took on the project as a personal challenge. He has been working on food products for Harbor, the lobby café, meeting services and breakfast.
– When I started working for the S Group, I knew that people might think, "I wonder what's going to come out of that”. I saw an opportunity in that challenge. S Group gave me complete freedom and time to design the food concept, Kemppainen says.
Harbore aims to be one of the best restaurants in Helsinki. Kemppainen says that is what he has set out to achieve with a seemingly simple concept.
– At Harbore, we always have one plus one on the plate, which means one main ingredient and one side dish. You don't need to be a restaurant professional to understand the food, it's easy for the average restaurant-goer to understand what's on the plate. However, simplicity is a bit of an illusion, not everything is as simple as you might think, explains Kemppainen.
Kemppainen says that customers have responded well to the whole concept.
– But we're still in the early stages, so time will tell how it all works out.
Aiming for a diverse customer base
The Pier 4 Hotel offers a wide range of food from morning to night. The day starts with breakfast for hotel guests. Lunch includes an à la carte business lunch, a meeting lunch and a daily light lunch at Cafe Helli in the lobby, which serves dishes such as soup and baked potatoes.
In the evenings, guests can also enjoy a barbecue on the rooftop terrace of Bar Humu.
Wikström says that the café in the lobby has also been designed with locals in mind.
– Cafe Helli serves breakfast porridge in addition to lunch and is designed to cater to residents and office users in the area. In the afternoon, the space serves as a café where you can stop by to enjoy the offerings and admire the sea view.
The Harbore is also aimed at citizens. It's not always easy to get locals into hotel restaurants, but Pier 4 and Harbore have a clear policy.
– Sokotel is a big hotel company, so we have a lot of experience from a long period of running restaurants in hotels. Our starting point is that Harbore is its own entity, and the restaurant is also treated as such in the launch, marketing and communication, says Wikström.
– Harbore is a restaurant that happens to have a hotel on the side.
Flexibility and an understanding of the customer's everyday life
Metos was chosen as a partner for Solo Sokos Hotel Pier 4 based on the framework agreement and previous experience. Metos' handprint can be seen in the hotel's restaurant, café and bar areas.
The hotel and its facilities are designed well before the food and beverage concepts are finalised. Thus, long projects require flexibility and the ability to change plans.
– Although the concepts for the restaurant, bar and café are not clear at the planning stage, we knew roughly what volumes we needed to be able to cater for based on the number of rooms and meeting spaces. The basic elements of a hotel kitchen environment are also pretty standard. After defining the concept, there are always small adjustments to the equipment in these projects, Wikström explains.
One of the most challenging aspects of the design is the lobby café, which is not a very typical concept in Finnish hotels.
– The productization of the café was not done until Sauli joined the company at the turn of 2024. By then, the equipment purchases were already pretty much done. These types of situations require our partners to be able to live with us and see what changes we need, says Wikström.
He points out that even after opening, the hotel is still validating what the range and offerings will be. Listening to customer feedback and looking at the big picture will reveal what's right and what needs to change.
Amidst the hustle and bustle of the first few months, there is one thing that the hotel manager is particularly proud of.
– I am very proud of this staff! We have managed to create a strong identity for ourselves and, as a result, have got all our service elements in order, says Wikström with obvious satisfaction.