A coldly efficient central kitchen in Porvoo - Metos LT
-
Mechaninė įranga
- Mechaninė įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Daržovių pjaustyklės ir pjaustytuvai
- Plaktuvai-maišytuvai ir kiti mikseriai
- Bulvių plovimo ir valymo mašinos
- Mėsos perdirbimas
- Vakuuminio pakavimo įrenginiai
- Svarstyklės ir skardinių atidarytuvai
- Termometrai
- Pjaustymo lentos ir trinkos mėsai kapoti
- Maisto likučių malūnai ir ekstraktoriai
-
Gaminimo įranga
- Gaminimo įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Virimo katilai
- Hot Fill siurbliai
- Sous Vide vonios
- Greitviriai
- Orkaitės, kepimo krosnys
- Orkaitės, kepimo krosnys Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kombinuotos garo krosnys
- Konvekcinės ir kepimo krosnys
- Kepyklų krosnys
- Mikrobangų krosnelės ir greito veikimo krosnys
- Konvejerinės krosnys
- Picų kepimo krosnys
- Medžio anglių krosnys
- Medžio anglys
- Kepimo ir šilto palaikymo krosnys bei spintos
- Viryklės
- Stacionariosios keptuvės
- iVario
- Picų įranga ir priedai
- Grill ir restoranų įranga
- Kontaktiniai keptuvai
- Griliai
- Gruzdintuvės
- Salamander užkeptuvai ir skrudintuvai
- Makaronų viryklės
- Sushi gaminimo mašinos
- Dešrainių pašildytuvai ir virintuvai
- Cirkuliatoriai
-
GN konteineriai ir padėklai
-
Maisto transportavimas
-
Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Savitarnos linija
- Šildomi stalai su stalčiais
- Marmitai
- Šildomi stalai su durelėmis
- Šildomos spintelės
- Šaldomos vonios
- Šaldomi stalai su durelėmis
- Šaldomi stalai su stalčiais
- Šaldomi stalai
- Picų gamybos stalai
- Neutralaus paviršiaus darbastaliai
- Lėkščių dėtuvės
- Vandens dozatoriai
- GN skersinukai vonioms ir stalčiams
- Šildomos lempos ir šildytuvai
-
Kita savitarnos linijų įranga
-
Uždaros ir atviros vitrinos
- Uždaros ir atviros vitrinos Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklinės vitrinos su durelėmis
- Vitrina su oro užuolaida
- Laisvai pastatomos stiklinės konditerijos vitrinos
- Įmontuojamos stiklinės konditerijos vitrinos
- Šildomos vitrinos
- Pastatomos ant stalo vitrinos
- Savitarnos vitrinos
- Parduotuvių vitrinos
-
Kavos ruošimo aparatai
- Kavos ruošimo aparatai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kavavirės su stikliniais kavinukais
- Kavavirės su termosais
- Kavos perkolatorius
- Filtrinės kavos ruošimo aparatai
- Vandens virintuvai
- Pilnai automatiniai kavos aparatai
- Karštų gėrimų automatai
- Espreso kavos virimo aparatai
- Kavos malūnėliai
- Modbar modulinė kavos sistema
- Kavos vežimėliai
- Popieriniai filtrai ir termosų ąsotėliai
-
Barų įranga ir barų baldai
-
Ledo ir valgomųjų ledų gamyba / gelato
-
Šaldytuvai ir šaldymo kameros
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Šaldytuvai
- Šaldikliai
- Pliusinės šaldymo kameros
- Minusinės šaldymo kameros
- Intensyvaus vėsinimo/užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo kameros
- Šaldomi stalai su stalčiais ir durelėmis
- Šaldomos vonios
- Multifunkcinis įrenginys
-
Indaplovės
- Indaplovės Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklo plovimo mašinos
- Pobarinės indaplovės
- Indų plovimo mašinos su priekiniu pakrovimu
- Kupolinės indaplovės
- Puodų indaplovės
- Granulinės indaplovės
- Tunelinės indaplovės
- Pirminio apiplovimo mašinos skirtos WD kupolinėms indaplovėms
- Pirminio apiplovimo mašinos WD PRM
- „Flight“ tipo konvejerinės indaplovės
- Padėklų plovimo mašinos
- Vežimėlių plovimo mašinos
- Multifunkcinė plovykla
-
Priedai indaplovėms
- Priedai indaplovėms Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Indų plovimo kasetės
- Stalo įrankių krepšeliai
- Pobarinių indaplovių įranga
- Kupolinių indaplovių įranga
- Pirminio apiplovimo mašinų įranga
- Puodų plovimo mašinų įranga
- Tunelinių indaplovių įranga
- Rūšiavimo įrenginiai indų plovimo skyriui
- Pirminio apiplovimo dušai
- Grindų plovimo įrenginiai
- Garų ir slėgio plovimo mašinos
-
Vandens filtrai
-
Virtuvės baldai
-
Vežimėliai
- Vežimėliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Serviramo vežimėliai
- Serviravimo vežimėliai su mediniais paviršiais
- Lentyniniai vežimėliai
- GN konteinerių vežimėliai
- Vežimėliai indaplovių kasetėms
- Savitarnos linijų vežimėliai
- Klientų aptarnavimo vežimėliai
- Vežimėliai katilų priedams
- Vežimėliai padėklams ir stalo įrankiams
- Daugiafunkciniai vežimėliai
- Platforminiai vežimėliai
- Vežimėliai su vonia
- Maisto likučių ir maisto atliekų vežimėliai
- Padėklų surinkimo vežimėlis
- Lėkščių surinkimo vežimėlis
- Lėkščių laikiklių vežimėliai
- Vežimėliai miltams ir prieskoniams
- Vežimėliai salotoms plauti
- Maisto priedų vežimėliai
- Vežimėliai transportavimo dėžėms
- Kėlimo vežimėliai
- Skalbinių vežimėliai
-
Skalbyklų įranga
-
Išparduotuvė
- Išparduotuvė Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Mechaninė įranga outlet
- Gaminimo įranga outlet
- Savitarnos linijų-bufetų įranga ir maisto transportavimas outlet
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai outlet
- Uždaros ir atviros vitrinos outlet
- Kavos ruošimo aparatai outlet
- Barų įranga ir barų baldai outlet
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros outlet
- Indų plovimo įranga outlet
- Virtuvės baldai outlet
- Visi išparduotuvės produktai
-
Mechaninė įranga
- Mechaninė įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Daržovių pjaustyklės ir pjaustytuvai
- Plaktuvai-maišytuvai ir kiti mikseriai
- Bulvių plovimo ir valymo mašinos
- Mėsos perdirbimas
- Vakuuminio pakavimo įrenginiai
- Svarstyklės ir skardinių atidarytuvai
- Termometrai
- Pjaustymo lentos ir trinkos mėsai kapoti
- Maisto likučių malūnai ir ekstraktoriai
-
Gaminimo įranga
- Gaminimo įranga Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Virimo katilai
- Hot Fill siurbliai
- Sous Vide vonios
- Greitviriai
- Orkaitės, kepimo krosnys
- Orkaitės, kepimo krosnys Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kombinuotos garo krosnys
- Konvekcinės ir kepimo krosnys
- Kepyklų krosnys
- Mikrobangų krosnelės ir greito veikimo krosnys
- Konvejerinės krosnys
- Picų kepimo krosnys
- Medžio anglių krosnys
- Medžio anglys
- Kepimo ir šilto palaikymo krosnys bei spintos
- Viryklės
- Stacionariosios keptuvės
- iVario
- Picų įranga ir priedai
- Grill ir restoranų įranga
- Kontaktiniai keptuvai
- Griliai
- Gruzdintuvės
- Salamander užkeptuvai ir skrudintuvai
- Makaronų viryklės
- Sushi gaminimo mašinos
- Dešrainių pašildytuvai ir virintuvai
- Cirkuliatoriai
-
GN konteineriai ir padėklai
-
Maisto transportavimas
-
Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Savitarnos linija
- Šildomi stalai su stalčiais
- Marmitai
- Šildomi stalai su durelėmis
- Šildomos spintelės
- Šaldomos vonios
- Šaldomi stalai su durelėmis
- Šaldomi stalai su stalčiais
- Šaldomi stalai
- Picų gamybos stalai
- Neutralaus paviršiaus darbastaliai
- Lėkščių dėtuvės
- Vandens dozatoriai
- GN skersinukai vonioms ir stalčiams
- Šildomos lempos ir šildytuvai
-
Kita savitarnos linijų įranga
-
Uždaros ir atviros vitrinos
- Uždaros ir atviros vitrinos Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklinės vitrinos su durelėmis
- Vitrina su oro užuolaida
- Laisvai pastatomos stiklinės konditerijos vitrinos
- Įmontuojamos stiklinės konditerijos vitrinos
- Šildomos vitrinos
- Pastatomos ant stalo vitrinos
- Savitarnos vitrinos
- Parduotuvių vitrinos
-
Kavos ruošimo aparatai
- Kavos ruošimo aparatai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Kavavirės su stikliniais kavinukais
- Kavavirės su termosais
- Kavos perkolatorius
- Filtrinės kavos ruošimo aparatai
- Vandens virintuvai
- Pilnai automatiniai kavos aparatai
- Karštų gėrimų automatai
- Espreso kavos virimo aparatai
- Kavos malūnėliai
- Modbar modulinė kavos sistema
- Kavos vežimėliai
- Popieriniai filtrai ir termosų ąsotėliai
-
Barų įranga ir barų baldai
-
Ledo ir valgomųjų ledų gamyba / gelato
-
Šaldytuvai ir šaldymo kameros
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Šaldytuvai
- Šaldikliai
- Pliusinės šaldymo kameros
- Minusinės šaldymo kameros
- Intensyvaus vėsinimo/užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo spintos
- Intensyvaus vėsinimo ir užšaldymo kameros
- Šaldomi stalai su stalčiais ir durelėmis
- Šaldomos vonios
- Multifunkcinis įrenginys
-
Indaplovės
- Indaplovės Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Stiklo plovimo mašinos
- Pobarinės indaplovės
- Indų plovimo mašinos su priekiniu pakrovimu
- Kupolinės indaplovės
- Puodų indaplovės
- Granulinės indaplovės
- Tunelinės indaplovės
- Pirminio apiplovimo mašinos skirtos WD kupolinėms indaplovėms
- Pirminio apiplovimo mašinos WD PRM
- „Flight“ tipo konvejerinės indaplovės
- Padėklų plovimo mašinos
- Vežimėlių plovimo mašinos
- Multifunkcinė plovykla
-
Priedai indaplovėms
- Priedai indaplovėms Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Indų plovimo kasetės
- Stalo įrankių krepšeliai
- Pobarinių indaplovių įranga
- Kupolinių indaplovių įranga
- Pirminio apiplovimo mašinų įranga
- Puodų plovimo mašinų įranga
- Tunelinių indaplovių įranga
- Rūšiavimo įrenginiai indų plovimo skyriui
- Pirminio apiplovimo dušai
- Grindų plovimo įrenginiai
- Garų ir slėgio plovimo mašinos
-
Vandens filtrai
-
Virtuvės baldai
-
Vežimėliai
- Vežimėliai Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Serviramo vežimėliai
- Serviravimo vežimėliai su mediniais paviršiais
- Lentyniniai vežimėliai
- GN konteinerių vežimėliai
- Vežimėliai indaplovių kasetėms
- Savitarnos linijų vežimėliai
- Klientų aptarnavimo vežimėliai
- Vežimėliai katilų priedams
- Vežimėliai padėklams ir stalo įrankiams
- Daugiafunkciniai vežimėliai
- Platforminiai vežimėliai
- Vežimėliai su vonia
- Maisto likučių ir maisto atliekų vežimėliai
- Padėklų surinkimo vežimėlis
- Lėkščių surinkimo vežimėlis
- Lėkščių laikiklių vežimėliai
- Vežimėliai miltams ir prieskoniams
- Vežimėliai salotoms plauti
- Maisto priedų vežimėliai
- Vežimėliai transportavimo dėžėms
- Kėlimo vežimėliai
- Skalbinių vežimėliai
-
Skalbyklų įranga
-
Išparduotuvė
- Išparduotuvė Rodyti visus kategorijos produktus
- Atgal
- Mechaninė įranga outlet
- Gaminimo įranga outlet
- Savitarnos linijų-bufetų įranga ir maisto transportavimas outlet
- Maisto pateikimo įrenginiai ir darbastaliai outlet
- Uždaros ir atviros vitrinos outlet
- Kavos ruošimo aparatai outlet
- Barų įranga ir barų baldai outlet
- Šaldytuvai ir šaldymo kameros outlet
- Indų plovimo įranga outlet
- Virtuvės baldai outlet
- Visi išparduotuvės produktai
A coldly efficient central kitchen in Porvoo
Porvoo's central kitchen prepares food for schools and kindergartens in the Porvoo area, the furthest being 15 km away. There are 50 places in total, of which 30 are kindergartens and 20 schools. Almost all the food, or about 95% of the production, is prepared cold, with a few meals prepared using the cook-chill method. The total daily production is around 10 000 portions.
Raw materials arrive at the central kitchen on Thursday, and on Friday the ingredients are portioned and weighed. On Monday, the food is prepared and transferred to a large cold store. On Tuesday the food is transported to the sites and on Wednesday it is heated for the diners. This process takes all the hassle out of preparation. There is no extra storage.
The food is only in transit through the central kitchen, only its form is changed from a raw material to a meal that is ready to eat and only needs to be heated. In practice, preparation is not so time-constrained. There are no mistakes, no extra transport and no unnecessary adjustments. The food is always fresh because it has not been cooked before," says Johannes Lohi, Production Manager at Porvoo Central Kitchen.
In the cold portioning kitchen, the food is brought in on dolly wagons and portioned into portion packs. The kitchen is equipped with two Metos Proveno kettles, a Metos Dos 2 dosing pump, a dolly lift, a dosing and packaging line. The sauce is prepared in turn during the packaging process in both kettles. Dispensing continues uninterrupted as the pump hose is changed to a full pot when the second 200 litre kettle is emptied and a new batch is started in the emptied kettle.
Ergonomics is key
Ergonomics plays a key role in the refrigeration process, both in the central kitchen and in the heating kitchens. In central kitchens, the refrigeration of food is mainly done on kettles. To avoid scooping, the kitchen kettles have higher than normal feet so that they can be emptied by tipping them directly onto the trolley or by using a pump to empty them. Any unnecessary lifting is avoided. All dams are cooled by circulating ice water to keep the food cold during mixing. We use diagonal mixing, i.e. mixing is done in a tilted position. This allows the components to be mixed very quickly and prevents the food from changing its structure.
From the dolly wagon, the food is dispensed into transport packaging on the cold room packaging line. The packaging line also uses a pump to dispense any sauce that may be added to the food. The sauce is prepared in turn in two kettles in the cold store during the packaging process. When one of the 200-litre kettles is empty, the pump hose is replaced by a full kettle and the empty kettle is used to start the preparation of a new batch.
For the larger sites, the food is lifted directly from the packing belt into the oven cars, where it is also heated in the heating kitchens.
Similarly, desserts, such as curd, are prepared in the kitchen side kettles, which remain in the kettles after preparation for cold storage. At the appropriate interval, the pump is moved from the packing room to the kitchen side and the curd is pumped into transport packaging.
For larger items, the food is lifted directly from the packing belt into the ovens, where the food is also heated in the heating kitchens. This avoids unnecessary heavy lifting.
We don't need the ovens much for preparation, maybe just for pre-cooking a component, or equivalently, if an oven in a kindergarten or school is broken, we can cook the food here. We also cook food for camp schools here. During the pandemic, we also cooked, cooled and packed thousands of individual ration packs every day for direct delivery to students," says Lohi.
Cold cooking was the method of choice
- I was eating at day-care centres and schools, and I started thinking about how to prepare the food so that the end result would be as good as possible for the diner. In the process, I also considered efficiency and reliability of the operation, as well as energy saving. But above all, the quality of the food on the plate is the most important criterion.
- I also toured several refrigerated kitchens and picked out the best practices to help me. I am an engineer by training and have also studied grain technology at the University of Helsinki's Viikki department. So my perspective and thinking in the field is a bit different. I applied the knowledge I gained from natural starches at Viikki to the cold preparation of our kitchen. In particular, it is important to use the right starch for each ingredient to achieve a homogeneous food mass. This prevents heavy ingredients from sinking to the bottom while the liquid remains on the surface. The right result is almost always the result of long recipe testing.
To avoid scooping, the kitchen pots have higher than normal feet so that they can be emptied by tipping them directly into the dolly or a pump can be used for emptying. Any unnecessary lifting is avoided. All dams are cooled by circulating ice water to keep the food cold during mixing. They use diagonal mixing, i.e. mixing is carried out in a tilted position. This allows the components to mix very quickly and prevents the food from changing its texture.
- We have a 6-week rotating menu with over 300 recipes tested with special diets. Recipe development is continuous and our aim is to have almost no additives and to make the food as home-cooked as possible. We try to avoid sauce bases and ready-made stock powders altogether. We bring the flavour of the food from the raw ingredients and the right spices from nature.
Lohi stresses that when there are a lot of places, it is important that the process is as simple as possible, right up to the heating. If the instructions are too complicated, as the number of ingredients grows and changes, there are dozens of opportunities to get things wrong.
- We've also invested in ergonomics so that there are very few lifting operations, which has helped us to keep sickness absence to a minimum. We have 11 people working in the central kitchen and they rotate through the different workstations every week. It pays to invest heavily in ergonomics. Good ergonomics has a direct impact on a good working atmosphere and low absenteeism," says Lohi.
Finally, on the packaging line, the product information is attached to the heating package. The heat packs are lifted from the packing line onto the oven wagons and the wagons are transferred to the cold store to await transport to the kitchens the following day. Ergonomics has been thought through to the last detail. Good design has been used to avoid any unnecessary lifting. In addition, clear instructions reduce the number of human errors.